Despre Tourma

Cum “s-a nascut” aplicatia TOURMA?

Dupa multe cautari de aplicatii speciale pentru agentii de turism, am gasit si am contactat cateva firme de specialitate in IT, de la care am si primit oferte scumpe pentru o agentie relativ mica.

Anii au trecut si din fericire am avut turisti care ne-au ales si pentru a doua, a treia oara, iar colegele de la Departamentul Turism cautau in dosarele cu bonuri de comanda si contracte, pentru a completa datele clientului in documentele actuale. Toate aceste cautari in fisele clientilor, in modul “manual” le-a solicitat destul de mult timp.
Fiind (si) in domeniul IT, la sfarsitul anului 2011 am decis sa ne dezvoltam o aplicatie speciala bazata pe activitatea reala a agentilor de turism.

Aplicatia noastra se bazeaza pe modul de lucru al unui agent de turism, pe pasii de urmat in cazul unei rezervari.  TOURMA ajuta si mareste viteza de lucru, mai ales atunci cand este plin sezon si agentia e plina cu turisti care asteapta randul lor. Timpul costa bani!

Inaintea implementarii aplicatiei TOURMA, modul de lucru din punct de vedere a documentelor necesare  (bon de comanda, contract, voucher) era mult mai complicat si predispusa la erori, documentele fiind create/deschise/salvate manual (denumite fel de fel, salvate cateodata gresit). Aceste documente acum sunt generate in mod automat, in format PDF, salvate si arhivate in baza de date, accesibile oricand pentru deschidere/salvare/modificare/printare.

Am introdus o sectiune, denumita Evenimente, unde putem vizualiza facturile scadente emise turistilor, cat si facturile primite de la furnizori, introduse in prealabil in program. Tot in sectiunea Evenimente, avem datele turistilor din documentele generate, cu check-in pentru perioada prestabilita (1-4 saptamani) si zilele de nastere a turistilor, pentru o mica atentie din partea noastra.

Toate ideile provin de la colegele care lucreaza de mai mult de 10 ani in domeniu, si am luat in considerare toate pretentiile si plangerile lor. In prima faza nu ne-am gandit sa avem un software comercial pentru agentii de turism, ci doar un program pentru uz intern, dar dupa 2 ani de folosire cu succes ne-am decis sa oferim acest ajutor si agentiilor de turism, la un pret accesibil pentru toti.

Cu speranta ca aplicatia sa va vina in ajutor va dorim mult succes si turisti multumiti!